Kennisbank
Lekker Lupine bindt en verbindt. Dit doen we onder andere door het delen van wetenschappelijke en toegepaste kennis en volop inspiratie. We vullen dit onderdeel blijvend aan. Heb jij ook input? Voel je welkom en mail ons.
In onze kennisbank vind je informatie over:
Lekker Lupine community dag
Lekker Lupine community dag op 24 juni 2022 was een groot succes. Vanuit de hele keten werd er kennis en ervaring uitgewisseld en was er veel lekkers van lupine te proeven.
Veldexcursie WUR studenten
Studenten WUR bezoeken het lupineveld en leren over hoe Lekker Lupine via ketensamenwerking de eiwittransitie in de praktijk brengt
Lekker Lupine op de BioVelddag 2022
Lekker Lupine geeft workshop en is met infokraampje aanwezig op de bioVelddag 2022. Artikel in het Biojournaal.
Lekker Lupine op Floriade Expo 2022.
Bezoek de the proteinshowcase nu op de Floriade expo. Ontdek hier de wereld van plantaardige eiwitten van Nederlandse bodem.
Smaakvrienden van de lupineboon door masterchef Angélique Schmeinck
Masterchef Angélique Schmeinck brengt de “Smaakvrienden” van de lupineboon in beeld via een flavour-graphic. Tijdens wereldpeulvruchtendag, op 10 feb 2022 wordt deze gelanceerd.
Aanbevelingen om consumenten te verleiden
Laat consumenten lupine proeven, is één van de aanbevelingen om effectief de onbekende lupineboon op ieders bord te krijgen.
STADSDICHTERS SCHRIJVEN ODE AAN LUPINE
Stadsdichters Ellen van der Kolk en Larissa Verhoeff schrijven een ode aan de lupineboon
3FM actie #LetItGrow – Serious Request met lokale lupinebonen
3FM Serious Request #LetItGrow - duurzaam kerstmenu met lupinebonen
Lupinebonen nu ook via Eerlijk eten uit de Streek te koop
Lokale lupinebonen nu ook via eerlijk eten uit de streek te koop
Podcast verdienmodellen & LekkerLupine
Podcast over verdienmodellen en meervoudig waarde aanbod. Ilona Baan in gesprek met Biodiversity in Business en team Lekker Lupine.
Lupine maakt voorzichtig Furore als eiwitbron
Interview met Friesch Dagblad: Lupine is een heel goede eiwitbron voor de mens en goed voor de natuur: waarom wordt het nog zo weinig geteeld?
Foodinspiration Outdoor met lupineworkshop
Lupineworkshop tijdens Foodinspiration outdoor 2021 met Marleen Visser en chef Ugi van hotel de Bilderberg.
Duurzame delicatessenwinkel & biologische catering omarmt lupine.
Lupine op de menukaart en in het winkelschap bij duurzame delicatessenwinkel en biologische cateraar Vreemde Streken.

