Leev kiest voor Nederlandse lupine in samenwerking met Lekker Lupine en Inveja

Leev, het kleurrijke biologische merk met een breed assortiment ontbijtproducten, broodvervangers en snacks, gaat een stap verder in haar plantaardige ambitie. In samenwerking met Lekker Lupine en Inveja kiest Leev ervoor om het lupinemeel dat zij al in haar producten gebruikt, voortaan van Nederlandse teelt te betrekken.

In het bloeiende lupineveld van Lekker Lupine teler André Jurrius op Ekoboerderij de Lingehof in Hemmen. Met v.l.n.r. op de foto: Marieke Laméris (Lekker Lupine), Aart-Jan Knauff en Wendy Beljaars (Leev), Paul van Zanten (Inveja), Friek van Helden (Ketenversterker Plant Protein Forward) en André Jurrius (Ekoboerderij de Lingehof en Lekker Lupine)

Daarnaast zet Leev in op productontwikkeling met een hoger percentage lupine en onderzoekt het merk, samen met de ketenpartners, nieuwe toepassingen van deze veelzijdige peulvrucht.

Lekker Lupine organiseert de teelt en afzet van lupinebonen in Nederland. Inveja verwerkt deze tot meel, grits, bits en concentraat. Via deze samenwerking komt er een eerlijke, transparante keten tot stand waarbij alle partijen – van boer tot merk – profiteren.

De samenwerking werd bekrachtigd op de Lekker Lupine B2B Communitydag op Ekoboerderij De Lingehof, en kwam mede tot stand dankzij Plant Protein Forward: een programma dat gewasgerichte keteninitiatieven ondersteunt die bijdragen aan meer consumptie van plantaardig eiwit van Nederlandse bodem.

Leev, Lekker Lupine en Inveja ondertekenen samenwerking

Onderteken van de samenwerking tijdens de B2B Lekker Lupine Communitydag op 20 juni 2025 door
vlnr; Marieke Laméris, André Jurrius (Lekker Lupine), Aart-Jan Knauff (Leev), Paul van Zanten (Inveja) en Wendy Beljaars (Leev), Lise (Ekoboerderij de Lingehof)

Next
Next

Spreads en Pasta van eigen lupinebonen bomvol lokale plantaardige eiwitten en vezels!