Lupine oogst verslag vanaf de akker in Wageningen

Lekker Lupine telers - en biologische akkerbouwers Talis Bosma (Unifarm) en Edwin Tigchelaar (Eet-Wageningen) doen verslag van de lupineteelt en de oogst in Wageningen.

Waarom is lupineteelt nu zo interessant voor de bodem en de biodiversiteit?
Hoe wordt deze plant nu geoogst en wat voor machines heb je hiervoor nodig?
Waarom is het logisch dat deze teelt biologisch is?
Edwin en Talis laten het zien.

Marieke Laméris vertelt hoe dit boontje nu groeit en wat je er allemaal van kan maken; als hele boon in de salade, meel voor eiwitrijk en vezelrijk brood of pasta. Of bijvoorbeeld een heerlijke spread voor op brood.

Dank aan:
Montage en filmbeelden: Marjel Neefjes - de Lynx
Dronebeelden: Unifarm
Productie: Marieke Laméris - Proeflab Wageningen
Dit filmpje is mede mogelijk gemaakt door het project Kennisdelen Lupineteelt. Een project op initiatief van Lekker Lupine dat wordt gefinancierd door de Europese Unie.
Next
Next

Update OMEGA project