Horeca nieuwsgierig naar lupine

Restaurant De Waldhoorn , op een steenworp afstand van het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum uit Otterlo , gemeente Ede, krijgt steeds meer gasten die graag vegetarisch of vegan willen eten, en als het kan afkomstig uit de streek. Eigenaar Jan-Willem Bloem benaderde daarom Lekker Lupine met de vraag, kunnen wij ook lupine gebruiken?

’’Lupine is interessant, want het heeft een bite en past heel goed in onze gerechten. Daarnaast is het nieuw, mensen kennen het niet en we kunnen het verhaal vertellen: een zeer eiwitrijk gewas, dat in onze achtertuin groeit’'

Op dit moment is onze lupine alleen nog maar in kleine glazen potjes te koop voor de consument (Label #Smaakt - bij AH, Jumbo, of webshop online) of bij de Odin en Ekoplaza onder het label van Machandel - Demeter. Deze periode gebruikt lekker lupine om uit te zoeken hoe groot de markt is voor de horeca en cateraars en op welke wijze zij de bonen aangeleverd willen krijgen.

Voor nu een leuk filmpje via bezoek-ede waar we vertellen over deze boon en waarom de Waldhoorn lupine graag op de menukaart plaatst. Het recept van de curry staat ook op deze site.

Marieke Laméris van Lekker Lupine en Jan-Willem Bloem van restaurant de Waldhoorn over de lupine boon en waarom het op de menukaart past. #Streekproducten #Korteketen #Plantaardig #Goedverhaal

Previous
Previous

Bodem verrijken

Next
Next

Samen impact maken