Lupine uit de Peel

Boer Henk van Bijzonder Brabants sluit met innovatiehuis de Peel aan bij Lekker Lupine. Teler André Jurrius van ekoboerderij de Lingehof deelt kennis over de teelt en oogst en levert het zaaizaad. Samen werken we aan het vergroten van de bekendheid van lupine bij consumenten, chefs, studenten en telers.

chef Manfred Albrecht uit Eindhoven leverde al een super lekker en bijzonder recept aan voor onze site. ‘Lupine is een perfecte eiwitbron en past daardoor heel goed in de plantaardige keuken’.

Partners in het project Plantaardige eiwitten uit de Peel zijn:
FoodUp!Brabant, Restaurant Ons Jongens, Restaurant De Beejekurf, Boompjes Restaurant, Bij Albrecht, Lekker Lupine, Summa College, Gilde Food & Hospitality College, Koning Willem I college, HAS en Bijzonder Brabants.

Meer info? Neem contact op met
Liza Simons projectmanager bij Innovatiehuis de Peel.

Lupine uit de Peel met boer boer Henk als aanjager .jpg
Previous
Previous

Lekker Lupine deelt recepten vanaf Wereld Peulvruchten Dag #WPD2021

Next
Next

Rethink Protein Challenge