HAN Food & Business studenten ontwikkelen lupinesnacks en gerechtjes

Tijdens de “Food & Business Special” stond dit jaar de lupineboon in de spotlights voor studenten van de HAN. Deze “gouden” boon van eigen bodem is relatief onbekend bij het grote publiek en zo ook bij de studenten van de HAN Food & Business. Lekker Lupine werd uitgenodigd om een introductie te geven over Lekker Lupine en deze plantaardige bron van eiwitten te presenteren. Vervolgens werden de studenten uitgedaagd om er snacks en eenvoudige éénpans gerechten mee te maken. Met deze recepten en ideeën kan Lekker Lupine nóg meer mensen inspireren om lekkers van lupinebonen te maken. De lupineboon blijkt een uitstekend ingrediënt te zijn om te verwerken in een snack of een éénnpans gerecht.

Het resultaat van de deze Food & Business special presenteerden de studenten op 15 maart 2022 aan de jury. Het bijzondere was: allen hadden binnen 2 lessen de basis voor een hele goede snack of gerecht ontwikkeld. Hoe snel kan het gaan?

  1. Een heerlijke oven snack op basis van lupine met een knapperige buitenkant

  2. Een pittige pompoensoep met lupine

  3. Een goed gevulde groentesoep met lupine

  4. En zon-gedroogde tomaten - lupine spread voor op toast

  5. Lupine borrel bonen zoet en hartig uit de oven

  6. De lupidel - een vega frikandel met lupine (winnaar)

  7. Vegan chocolade lupine mousse

  8. Mexicaanse lupinebonen schotel

De recepten worden binnenkort op deze site gedeeld. Dank aan alle studenten: David van Wijk, Goof Klerx, Elena Faas, Vera Breeschoten, Janneke Sikkema, Dagmar Jellema, Luna Piga, Britt Veens, Julia Koolen, Isa Piek, Noor van Schie, Renée Verschuren. En natuurlijk dank aan Bas de Cock - docent en initiator Food & Business special aan de HAN.

Previous
Previous

Lekker Lupine telersgroep

Next
Next

Showcase: onderzoek naar biodiversiteit en lupineteelt