Kruidige curry met lupine van Hollandse bodem

Deze heerlijke kruidige curry is ontwikkeld door smaakregisseur en productontwikkelaar Yolanda van der Jagt. Ze maakte dit recept voor BOON bonen die achterop de verpakking staat! BOON bonen is te vinden bij Jumbo en Plus.

  • 1 pak BOON Lupinebonen

  • 150 g (jasmijn) rijst

  • 250 g bloemkool

  • 1 paksoi

  • 100 g taugé

  • 1 witte ui

  • 50 g rode currypasta

  • 200 ml kokosmelk

  • 1 el sojasaus

  • 4 el olie

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.

  2. Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Halveer de paksoi.

  3. Verhit 4 el olie in een hapjespan.

  4. Bak de ui 5 minuten.

  5. Roer de currypasta erdoor, bak even mee.

  6. Lek de lupinebonen goed uit, voeg samen met de bloemkoolroosjes toe aan de curry.

  7. Roer de kokosmelk erdoor en draai het vuur omlaag.

  8. Leg de paksoi op de curry. Zet een deksel op de pan en stoom 6 minuten.

  9. Voeg de sojasaus en taugé toe.

  10. Doe de deksel terug op de pan en stoom nog 3 minuten.

  11. Verdeel de rijst en schep de curry erop. Garneer met koriander en serveer met limoen.

Benieuwd naar meer? Bekijk de website van BOON bonen voor inspiratie!

Previous
Previous

Delen smaakt beter lupine salade

Next
Next

Pittige lupine pompoensoep