Delen smaakt beter lupine salade

Lupinesalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 g lupinebonen

  • 30 g munt blad

  • 30 g basilicum

  • 40 g bosui

  • 80 g Griekse feta

  • 0,3 stuk granaatappel

Voor de dressing

  • 30 ml extra vierge olijfolie

  • 20 ml citroensap

  • 2 g sumak

  • 1 g komijnpoeder

  • 1 g kaneel gemalen

  • 1 g zout

  • 1 g zwarte peper

  • 2 g honing

  1. Snijd de takjes munt en basilicum in dunne reepjes, Snijd de lente-ui in dunne reepjes.

  2. Voeg alle ingrediënten voor de salade toe aan een bowl en meng het door elkaar.

  3. Meng alle ingrediënten van de dressing in een aparte kom en voeg vervolgens toe aan de salade.

  4. Voeg zelf zout en peper naar smaak toe.

  5. Serveer de salade op kamertemperatuur.

Delen smaakt beter

Delen smaakt beter is een initiatief van Food of Cultures uit Wageningen. De sociale maaltijdservice biedt verse en gezonde maaltijden waarbij je niet alleen zelf maar ook een ander kan laten meegenieten. Iedere keer wordt er een verse, gezonde maaltijd met veel liefde en passie bereid door koks met afstand tot de arbeidsmarkt.

Lekker Lupine is fan van cateraar Food of Cultures en hun sociale maaltijd concept ‘Delen Smaakt Beter’. Waarom?

Ze maken de lekkerste gerechten uit de wereldkeuken en zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe ingrediënten van dichtbij. Zo ontdekten ze een paar jaar geleden de lokale lupineboon. De wereldkeuken maakt veel gebruik van peulvruchten en weet ze echt op een andere wijze te bereiden. Zo ook een salade…… als we ergens naar toe gaan en deze salade meenemen zijn mensen om! ‘Zó verrassend lekker! ’ en het ziet er ook nog eens super uit horen we dan.

En… wat ons betreft smaakt het eten nog lekkerder als je weet dat het bereid is door een team van met name vrouwen met een migratieachtergrond, die een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Het familiebedrijf Food of Cultures is wat ons betreft een prachtig bedrijf dat niet alleen schrijft over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dit ook echt doet.

Ook kennis maken met het sociale maaltijd concept van delen smaakt beter? Bestel dan nu een proefmaaltijd!

Fotografe Esther Meijer

De fotografie is verzorgd door Esther Meijer, fotografe met een uniek perspectief. Ze creëert met veel liefde en enthousiasme kleurrijke portretten en verhalende series. Zo maakt vooral foto’s van organisaties met de eigenschappen sociaal, groen, creatief en ambachtelijk. Daar creëert ze geweldige reportages. Van storytelling tot aan event fotografie, Esther weet overal het verhaal te vertellen door haar beelden.

Bekijk haar website voor meer informatie!

Previous
Previous

Lekker lupine in ‘Lekker Weten’ magazine met heerlijke recepten!

Next
Next

Kruidige curry met lupine van Hollandse bodem