Terugkijken: Wonderboon liveprogramma

Op 14 november organiseerden Pakhuis de Zwijger en Flevo Campus een bijeenkomst over de boon. Bonen zijn goed voor landbouwbodems, zijn een duurzame bron van eiwitten (in ieder geval duurzamer dan dierlijke eiwitten zoals vlees, vis en zuivel), goed voor de biodiversiteit en goed voor de gezondheid, maar toch wordt het maar weinig gegeten in Nederland. Hoe komt het dat bonen in ons dieet zo achterblijven? En: nog belangrijker, wat kunnen we hier aan doen?

In deze aflevering ‘De Wonderboon’ zit André Jurrius aan tafel met Ruud Timmer, onderzoeker granen, eiwitgewassen en quinoa aan Wageningen Universiteit, Lisette de Jong, voedingsdeskundige, Academie voor leefstijl en gezondheid en Pepijn Schmeink, chef & eigenaar Jack Bean. Met als moderator Nienke de la Rive Box gaan ze samen in gesprek over de potentie van de Nederlandse boon.

Previous
Previous

Lupine bij De Top van Onderop

Next
Next

Omroep GLD over bonen in Gelderland