Dit was de #BEANMEAL week van 2024!

Dat was ‘m dan. De #BEANMEAL week van 2024!

In de week van 3 tot 10 februari vond de Bean Meal plaats, een landelijke activatie ter stimulering van de peulvruchtenconsumptie. Supermarktketens, cateraars, producenten en maatschappelijke organisaties hebben zich allemaal ingezet om alle Nederlanders in de ban van de boon te krijgen. De activatie is voortgekomen uit de Bean Deal, een onderdeel van de Nationale Eiwitstrategie.

Aangezien het 10 februari 2024 Wereld Peulvruchtendag was, werd er voor het eerst dit jaar de #BEANMEAL week georganiseerd, voorafgaand aan deze internationale dag. Een week waarin we bewust onze consumptie van de Nederlandse bonen verhogen! Of je nu thuis aan de slag gaat of liever kiest voor een maaltijd in je favoriete (bedrijfs)restaurant, Nederland stond in het teken van de peulvruchten!

#BEANMEAL-partners gaven een eigen invulling aan de activatie én natuurlijk was Lekker Lupine ook op verschillende plekken van de partij!

Community table | Workshop eiwittransitie

Rabobank en Eurest/Compass Group organiseerden op 5 februari een community table voor de medewerkers van de bank. Het was een inspirerende sessie waarin de eiwittransitie van boer tot bord werd belicht door vertegenwoordigers uit de hele keten. Ook Lekker Lupine was aanwezig; Marieke Lameris vertelde alles over de lupineboon! Na afloop werden er borrelhapjes geserveerd, waaronder de heerlijke Lekker Lupine spreads!

#BEANMEAL in Wageningen

Samen met de leden van het Klimaatcafé Wageningen, Grootouders voor het Klimaat en Simone Ritzer van WUR Dialogues organiseerden we op 7 februari een #BEANMEAL diner in de Arboretumkerk in Wageningen.

En wat een geslaagde avond was het! Met 70 aanwezigen genoten we van een viergangendiner, boordevol peulvruchten, gecreëerd door Food of Cultures.

Tussen de gangen door bespraken we hoe Nederlandse bonen meer aandacht kunnen krijgen en luisterden we naar inspirerende verhalen van Rocus Troost van BOON bonen, Simone Ritzer van WUR Dialogues, Wethouder Erik-jan Bijleveld van de gemeente Wageningen en onze eigen lupineboer, André Jurrius.

Fotografie: David Jagersma & Voedselpodium

Lekker Lupine tasting bij Rabobank Eindhoven & Utrecht

Tijdens de Bean Meal week was Lekker Lupine ook aanwezig bij tastings die we gaven op verschillende Rabobank locaties, verzorgd door Cateraar Compass group/ Eurest. Het was super om zo veel mensen te mogen introduceren met lupine en onze nieuwe spreads!

Lupine op de kaart bij Provinciehuis Noord Brabant

Onze lupinebonen kregen ook aandacht van cateraar Vermaat, van boer tot bord, tijdens de Nederlandse Peulvruchtenweek #BeanMeal bij het Provinciehuis Noord-Brabant. Onze lupinetelers Henk Kerkers en Friek van Helden waren uitgenodigd en lieten de lupinebonen proeven in de kantine van het Provinciehuis!

Previous
Previous

Lekker Lupine en Lupeel versnellen samen eiwittransitie

Next
Next

OMEGA project over mengteelten