Back to All Events

Wageningen eet Lupine!


Tijdens de week van de duurzaamheid en de Dutchfoodweek zetten Wageningse horeca lupine op hun menukaart. We vroegen de chefs om met dit nieuwe ingrediënt te experimenteren en iets te maken wat natuurlijk goed op hun eigen kaart past. En dat is gelukt? Heel veel enthousiaste chefs waren nieuwsgierig en gingen met lupine aan de slag.

Ben jij ook benieuwd hoe Lupine smaakt? Dan is dit je kans! Kom naar Wageningen en reserveer een tafel of menu bij één van de deelnemende restaurants en cateraars.

Colors World Food - voor een heerlijke lunch of diner ben je welkom bij Colors. Je kan van allerlei kleine gerechtjes genieten. de wereld komt aan je tafel voorbij. Tijdens deze weken serveert het team van Colors een heerlijke Thaise soep met lupine.

De Keuken - Josephine maakt de heerlijkste soepen, stoofpotjes en curries. Ze heeft veel internationale fans vanuit de WUR voor haar take-away gerechten. Wordt het een Lupine salade die ze ook voor RTL4 opnames maakte, of toch een heerlijke vega currie? Kom het proeven! Hoogstraat 5, Wageningen.
Open: woensdag t/m zaterdag is de Keuken geopend voor lunch en diner. En neem de tijd om vanalles te proeven en voor een gezellig praatje met Josephine. Altijd fun:)

Drinks & Bites - Oh wat zijn we blij! Chef Lars heeft een heerlijke puree ontwikkeld van lupine in combinatie met herten wang. Het maakt onderdeel uit het van populaire 5-gangen diner in de maand oktober. Wees welkom bij Drinks & Bites en geniet van de gastvrijheid van Lars, Anne en hun team bij dit mooie restaurant aan de Markt, in het centrum van Wageningen.
Open: dinsdag t/m zondag.

Taste Wageningen - Ook zo’n gezellig restaurant met informele sfeer aan de markt van Wageningen. Met voor ieder wat wils! Het concept is namelijk dat ze heel veel kleine gerechtjes aanbieden, die je heel eenvoudig via een tablet besteld. Taste werkt veel met lokale producenten en eigenaresse Manon is super actief als horeca onderneemster in Wageningen. Ze zei ook direct JA - natuurlijk zetten we lupine op de menukaart. Wat je gaat proeven, is nog een verrassing. In ieder geval de borrelboon!
Open: maandag en woensdag t/m zondag.

Food of Cultures brengt de wereldkeuken bij jou thuis! Mahan Eslami (27 jr) timmert met haar familie flink aan de weg met dit succesvolle catering bedrijf. Het eten is niet alleen werelds lekker, maar ze hebben ook maatschappelijke visie. Zo zijn ze sinds de coronacrisis gestart met een nieuwe maaltijd service, waarbij je als klant tegelijkertijd ook kan bestellen voor mensen uit het AZC in Wageningen of mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Kijk hier voor de nieuwe maaltijdservice: En hoe mooi? Van 29-9 t/m 10-10 staat Zuid-Iraanse rode linzencurry met biologische aardappelen en lupine uit de streek op het menu samen met 3 andere gerechten voor 10 euro pp.
Bestel via WhatsApp op 0616167016, zolang de voorraad strekt en af te halen op dinsdag t/m vrijdag tussen 17.00 -18.00 / zaterdag tussen 15.00 – 17.00 uur.

Brew-pup Rad van Wageningen - In het café - direct naast de eigen brouwerij worden bekende, nieuwe en eenmalige bieren geschonken van de eigen brouwerij. Eigenaren Stefan en Dennis vertellen je graag vanalles over het brouwproces en als je geluk hebt, kan je een kijkje in de brouwerij zelf nemen. Op de kaart staan lekkere producten uit de streek. En tijdens deze weken kan je bij je drankje ook de lupine boon proeven. Met wat zout en limoen erover - net zoals de Egypteraren hem snacken.
Open: Woensdag t/m zondag van 14:00 - 22:00 uur

Wijnbar Petit Louis, tegenover Hotel de Wereld is een gezellige bistro en wijnbar waar je kan genieten van de Franse sferen met heerlijk eten en een goed glas wijn erbij. Een kop koffie, borrelen en eten; het kan hier allemaal onder aanvoering van de bevlogen en vakkundige Stephanie en het hechte team! Ze maken een heerlijke vegetarische maaltijd salade met lupine en super lekkere bitterballen.
Open: woendag t/m zondag vanaf 15.00 uur - zaterdag vanaf 11.30 uur

speciaal biercafé de Vlaamsche Reus - Wat dacht je van een lekker lupine snackje bij één van de meer dan 200 speciaal bieren die hier worden geschonken? Eigenaar Carel, die al samen met zijn vrouw sinds 1984 de Vlaamsche Reus runt, stond direct open voor om mee te werken. Hoe leuk om zo’n mooi Wagenings product - met ook nog eens een prachtige verhaal te combineren met de biertjes die zij hier serveren. Want reken maar… elk biertje heeft een verhaal. Mensen uit Nederland en België komen hier naartoe. Om te proeven van de speciaal bieren en dus nu ook van lupine!
Open: dinsdag t/m zondag.

Pickleshop “Wat in’t vat zit” - Net geopend! In één van die leuke zijstraatjes van de grote winkelstraat. Giel Dons heeft nu eindelijk een eigen zaak waar zijn passie voor lekker en duurzaam koken een plek heeft gekregen! Pickles maken is zijn specialiteit. En…. Giel is altijd op zoek naar nieuwe recepten en heeft nu ook op basis van lupine een humus gemaakt! Kom lunchen, luisteren, kijken, proeven en kopen!
Open: woendag, vrijdag en zaterdag.

Soek Damascus - Hier proef je de echte Syrische delicatessen in de sfeer van het Midden-Oosten. Veel verschillende gerechtjes staan er op de menukaart zodat je met deze keuken uitgebreid kan kennis maken. En… tijdens deze weken ook met lupine. In het Midden-Oosten is de lupineboon een bekend ingrediënt. De lupineboon die hier in Nederland wordt geteeld is net weer wat anders. Ben je ook zo benieuwd wat de chefs gaan maken?
Open: maandag t/m zaterdag voor diner en zaterdag ook voor lunch.

Previous
Previous
October 1

Beyond Meat & Fish: The Future of Proteins

Next
Next
October 10

Afgelast - Lekker Lupine op Impactfestival!