Back to All Events

Gelrefoodplaza met lupine tijdens WK Volleybal


Gezond, duurzaam en smaakvol eten (met lupine!) tijdens WK Volleybal 2022 voor vrouwen

Van 23 september t/m 15 oktober vindt in Nederland voor het eerst in de geschiedenis het WK Volleybal Vrouwen plaats. Kom jij ook kijken? Tijdens dit WK presenteren de organisatoren, Nevobo en TIG Sports, in samenwerking met JOGG, Foodvalley NL, Sportcentrum Papendal, Eat2Move en Provincie Gelderland een uniek nieuw concept: Gelre Food Plaza. In Gelre Food Plaza, gesitueerd bij speellocatie Gelredome, kunnen bezoekers genieten van gezonde, duurzame én smaakvolle voeding.

Een perfect moment dus om mensen kennis te laten met het lokale ‘gouden’ boontje! Lekker Lupine zal het verhaal van deze plantaardige eiwitbron van Nederlandse bodem voluit gaan uitdragen tijdens het WK Volleybal en er voor zorgen dat je hem ook kan proeven!

Lees hier meer over Gelre Food Plaza - waar je straks ook lupinebonen kan proeven!

Erik te Velthuis, Papendal ontwikkelde een curry met lokale lupinebonen voor WK Volleybal voor vrouwen

Volleybalbond wijst op WK de weg naar een gezonde snack

Erik te Velthuis, topsport chef-kok op Papendal, showt de curry met groente en lupinebonen en zijn taartpunt van havermout. Beeld Koen Verheijden

Erik te Velthuis, topsport chef-kok op Papendal ontwikkelde in aanloop naar de WK Volleybal een een curry met lupinebonen en legt nu de laatste hand aan een heerlijke snack van lupine, die ook wel de gouden boontjes van eigen bodem worden genoemd.

Productontwikkeling met lupine & WK Volleybal met Erik te Velthuis
Lekker Lupine wil het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om de lokale lupinebonen te eten. Dat betekent ook dat we dus kant-en-klare producten ontwikkelen. Die niet alleen cateraars in hun keuken kunnen gebruiken, maar ook voor thuis. Hoe mooi is het dat juist Erik te Velthuis deze super gezonde ‘gouden’ boon heeft ontdekt? Erik is een echte Lekker Lupine ambassadeur geworden. Erik kende de lupine uit het verleden wel, maar was in de vergetelheid geraakt. Na een bezoek aan de lupinevelden en kennismaking met team Lekker Lupine was hij om! Sindsdien is Erik weer gaan experimenteren. Hij maakte al lupine steaks, voorzien van een lekkere frisse salsa en een lupinecurry. Voor de WK Volleybal is zelfs nog een andere snack in ontwikkeling…

De curry met lokale lupinebonen wordt ook geserveerd op diverse sportevents en dus ook de WK Volleybal vanuit de Gelderland Good Food Kitchen.

Erik is als geen in staat om heel pragmatisch lekkers te maken voor een breed publiek. Dat ook nog eens gezond is, gemaakt voor puur en echt eten. Daar staat hij voor, en als je hem ontmoet zal je het ook merken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Een succes? Dan op zoek naar een goede verwerker.
Tijdens het WK volleybal kan het publiek kennis maken met deze nieuwe producten van lupine. Op dit moment worden ze in de keuken van Papendal bereid, maar wie weet kunnen we wel een verwerker vinden die het echt in productie gaat nemen zodat nóg meer mensen kunnen profiteren van de voordelen van lupine.
Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de mensen het ook echt lekker vinden! Dat gaan we merken tijdens de WK!

Previous
Previous
September 9

De nieuwe boer is…

Next
Next
September 30

Nieuwe teelten, nieuwe waarden, veldsymposium