Back to All Events

Easy Peasy: resultaten voor lokale peulvruchtketens.

Lokale peulvruchten vormen een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. Wat is de stand van zaken qua beleid, teelt, verwerking, productie en vermarkting van verschillende bonen? Hoe kan de toekomst van deze lokale peulvruchten voor humane voeding eruitzien? En waarom is het belangrijk dat we hierop inzetten?  

Om 11:15 zal er een workshop beginnen waar Marieke als panellid aanwezig zal zijn!

Na oogstverwerking van lokaal geteelde peulvruchten vormt vaak nog een grote uitdaging in de keten. Wanneer is een opgeschoonde grondstof schoon genoeg? Via deze workshop inspireren we met goede praktijkvoorbeelden uit binnen- en buitenland. Daarnaast ontdekken we welke voordelen verbonden zijn aan het werken met coöperaties. De panelleden zijn: Termont en Thomaes, Marieke Laméris van Lekker Lupine e.a.

Previous
Previous
January 15

Biokennisweek

Next
Next
February 7

BeanMeal - ín de de ban van de boon - speciale editie van het Klimaatcafé