Mahan Eslami, mede eigenaar Food of Cultures en oprichter Delen smaakt beter vertelt in dit filmpje over de sociale maaltijd service. Delen smaakt beter is nu in Wageningen en breidt uit naar Ede.

Mahan Eslami over Lupine:
Lupine is een heerlijk en gevarieerd boontje. Naast dat dit boontje enorm veel goede voedingswaarden bevat, smaakt het ook lekker doordat het een crispy bite heeft. We gebruiken het in onze dhal curry, koekjes en aubergineschotel. In onze gevarieerde wereldkeuken zoeken we altijd naar lokale en plantaardige producten om onze authentieke wereldmaaltijd net een andere twist te geven.

Lupine - mais koekjes gecombineerd met een heerlijke gewokte groentes van lokale streekwaar leveranciers rondom Wageningen

Over Food of Cultures en Delen smaakt beter:
Mahan: ‘De coronacrisis heeft ons geleerd om in moeilijke tijden creatieve oplossingen te bedenken en meer oog te hebben voor elkaar. Dit heeft ertoe geleidt dat we in september 2020 zijn gestart met Delen smaakt beter. Dit initiatief is gestart door Food of Cultures. Met deze sociale maaltijdservice geniet u niet alleen zelf van een verse, gezonde maaltijd, maar laat u ook een ander meegenieten.’

Iedere maand een verse maaltijd voor onze goede doelen. In Wageningen en Bennekom zijn de goede doelen Voedselbank Neder Veluwe en AZC de Bosrandweg. In Ede zijn dit Voedselbank Ede en Leger des Heils (Bij Bosshardt en maatschappelijk opvang en beschermd wonen).

Cateringbedrijf Food of Cultures:
Mahan Eslami en haar ouders Masood Eslami en Ziba Nillian, zijn met Food of Cultures gestart vanuit de visie om mensen te laten kennismaken de verse en betaalbare gerechten uit de wereldkeuken met een breder sociaal doel. Food of Cultures biedt kansen aan mensen, met name vrouwen met migratieachtergrond, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij worden opgeleid en getraind, zodat zij zich kunnen ontplooien tot echte horeca professionals.

Naast die maatschappelijke betrokkenheid staat duurzaamheid en gezondheid bij Food of Cultures ook hoog in het vaandel.

Previous
Previous

Christian Weij -Smaakpark: ontwikkelaar Lekker Lupine smeerkaas

Next
Next

Manfred Albrecht - Bij Albrecht Plantbased Foodspecialist