Gevulde paprikaringen met lokale lupinebonen

Chef Ugi Stanisic van de Bilderberg is fan van de lokale lupineboon. Tot vorige zomer kende hij hem nog niet. Maar nu hij hem eenmaal heeft ontdekt, maakt hij er van alles van voor de gasten in hotel de Bilderberg in Oosterbeek. Van Chocolade cake, spreads voor op toast, hartige koeken tot en met kleurrijke gevulde paprikaringen. Allemaal even lekker volgens ons en super leuk om te zien hoe de lokale lupine boon ook goed toepasbaar is in het concept Heerlijk en Eerlijk van hotel de Bilderberg dat invulling geeft aan de behoefte van mensen om niet alleen lekker te eten, maar ook meer lokaal uit een eerlijke voedselketen.

Het recept deelde hij met het Nederlands Dagblad dat een artikel schreef over hoe de lokale boon van de bodem op het bord komt.

Deze gevulde paprikaringen zijn heerlijk als lunch, borrelhap, voorgerecht of als bijgerecht.

INGREDIËNTEN (4 personen)

2 teentjes knoflook
1 ui
2 rode paprika
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl gerookt paprikapoeder
¼ tl chilipoeder
1 tl komijn
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 groentebouillonblokje)
1 el sojasaus
300 gr bonenmix met mais – 300 gram
1 potje lupinebonen
koriander of peterselie – cheddar salsa – zeewierchips

BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd of pers de knoflook klein en snipper de ui.
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes mee.
- Voeg de paprikapoeder, chilipoeder en komijn toe en bak een minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik voor de helft met water en voeg ook dat toe, net als het bouillonblokje en de sojasaus.
- Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo 10 minuten pruttelen.
- Giet de bonen af en spoel ze schoon.
- Voeg de bonen samen met de lupine toe aan de chili sin carne en warm ze kort mee.
- Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.
- Snijd in de tussentijd elke paprika in drie ringen en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Vul de paprikaringen met chili sin carne en doe ze 10 min in de oven op 180 graden.

Suggestie: Serveer de chili sin carne met rijst of aardappelen en garneer de borden met verse koriander of peterselie, limoen, chedddar salsa, zeewierchips en crème fraîche.

Bron: Hotel de Bilderberg, Oosterbeek

Lekkers met Lupinebonen

Een borrelplank vol met de lekkerste hapjes van lokale lupine bonen. De mogelijkheden zijn eindeloos volgens chef Ugi van de Bilderberg

Previous
Previous

Zoete aardappeltoast met lupine-bieten hummus

Next
Next

Vegan Mayo - 100% verspillingsvrij