Smaakvrienden van de lupineboon door Angélique Schmeinck

LEKKER LUPINE COMMUNITY - Vanuit de Lekker Lupine community komt volop inspiratie en kennis voort. We zijn super blij dat Angélique Schmeinck de smaakvrienden van de lupineboon in beeld heeft gebracht. En dat dit ook de start is van een samenwerking met Keep Food Simple. In deze twee culinaire mindmaps zie je in één oogopslag wat lekker is in combinatie met de lupineboon. Veel kookplezier!

Culinaire mindmap Lupinebonen - koud. Door Angélique Schmeinck voor Lekker Lupine

Recepten en inspiraties delen
We zijn benieuwd wat jij nu op basis van deze culinaire mindmaps gaat maken! Laat ons weten en deel je recept en foto’s. Dan plaatsen we die op de recepten pagina. Sámen maken we het koken met lupinebonen nóg aantrekkelijker en makkelijker!

Inspiratie van Angélique Schmeinck: In dit gerecht met spinaziesalade zijn de lupineboontjes gefruit met sjalot, knoflook, walnoot en oesterzwam en kort verwarmd in in gesmolten verse jonge geitenkaas. Proef je het al?

Angélique Schmeink:

Een ‘gouden boon’ met een krokante bite, fantastische smaak en oneindig veel toepassingen. In een salade, als appetizer en snack of warm gestoofd, in een curry, tajine…

Inspiratie voor in professionele keukens?
Ben je een professional en wil je deze kennis gebruiken voor gerechten in jouw cateringbedrijf, restaurant, keuken? Heel goed! Vanuit Lekker Lupine helpen we je graag verder en bieden je natuurlijk de lupinebonen van eigen bodem, foto’s, verhalen, kennis en wees welkom op het lupineveld. Zodat je nóg beter het verhaal van waarom het eten van lupine een goed idee is, kan overbrengen aan jou gasten.

Inspiratie sessie? veldbezoek en/ of proeverij?
Heb je interesse in een lupine inspiratie sessie, proeverij, kookworkshop? Neem contact met ons op

Previous
Previous

Showcase: onderzoek naar biodiversiteit en lupineteelt

Next
Next

Smaakvrienden van de lupineboon door masterchef Angélique Schmeinck